Terug

Het Leerlandschap voor Teams

Suggesties voor teamleren

Als forensisch professionals blijven we onszelf continu ontwikkelen in de context van een organisatie en een team. Teamontwikkeling vraagt om teamleren. Leren van en met elkaar leidt tot nieuwe perspectieven, inzichten en oplossingen. Zo kun je als team je forensische opdracht optimaal uitvoeren.

In forensische teams is het belang van een goede samenwerking en vertrouwen groot. De sfeer in een team heeft effect op het contact dat je hebt met de cliënten. Daarnaast heb je elkaar enorm hard nodig in dit werkveld. Binnen het team moet je je kwetsbaar kunnen opstellen, elkaar kunnen aanvullen en opvangen wanneer nodig. Een succesvol team maakt ook de forensisch professionals als individu sterker.

In deze handleiding vind je suggesties, zoals spellen, methodieken en opdrachten, om teamvertrouwen, samenwerking en kennisdeling te stimuleren. Laat je inspireren door de verschillende mogelijkheden voor forensisch leren en ontwikkelen. Ondersteun het teamleren door gebruik te maken van diverse leermethodieken. Zo haal je het beste uit je team.

Bekijk hier het Leerlandschap voor teams

Contactgegevens 

Expertisecentrum Forensische Psychiatrie (EFP)
Churchilllaan 11
3527 GV Utrecht
+31 (0)30 2910010
info@forensischvakmanschap.nl