Terug

Regievoeren onder spanning

De regievoerder, woordvoerder of taakcoördinator heeft een belangrijke rol bij hoogoplopende spanning op de afdeling. Hij of zij kan het verschil maken tussen verdere escalatie en een weg eruit. Hoe zorg je ervoor dat professionals in het heetst van de strijd technisch toegerust zijn om de veiligheid te waarborgen? Hoe hou je de regie in gevaarlijke omstandigheden?
 
Deze training gaat uit van de klinische, residentiele en meestal gesloten setting. De spanning loopt er soms hoog op en wanneer een de-escalatie niet lukt, is het laatste redmiddel het fysiek ingrijpen. Dit is een discutabel middel. Wanneer hulpverleners in situaties door training, overleg en reflectie handvatten en technieken ontdekken, blijken die een uitweg te kunnen bieden uit de escalatie. Een goede regievoerder speelt in dergelijke situaties een belangrijke rol.
 
De training is praktisch van aard. We bespreken de uitgangspunten van regie en de communicatieve vaardigheden onder zeer hoge spanning. Dat wordt uitgebreid geoefend in scenario's en praktijksimulaties.
 

Opleidingsduur

Een à twee dagen.

Aantal dagdelen contactonderwijs

Een à twee dagen.

Aantal dagdelen zelfstudie

Geen. 

Vorm van de opleiding/training

In company.

Aanbieder

Trifier BV.

Contactgegevens