Terug

Tip uit de praktijk: Tafelgesprek

Publicatiedatum: 17 augustus 2022

De Forensische Werkplaats staat vol leer- en ontwikkelmiddelen. Op zoek naar inspiratie? Elke maand vragen we iemand uit de praktijk hoe in hun organisatie een leermiddel uit de Forensische Werkplaats wordt gebruikt. 

Vivian Gorissen is programmamanager Forensische Zorg bij LEVANTOgroep. Zij vertelt over het leermiddel waar zij enthousiast over is: het Tafelgesprek.                                                                                                          

Het tafelgesprek is voor ons een uitkomst! Het zorgt voor een verdieping in ons intercollegiaal overleg. We komen met de aandachtfunctionarissen Forensische Zorg 1x in de 6 weken bij elkaar om te sparren over jezelf als mens en professional, je rol en je cliënt: dit alles met betrekking tot de Forensische Zorg. Veel wordt gedeeld en besproken wat spreekwoordelijk ter tafel komt. Als gespreksleider kan ik dit middel richting gevend inzetten.  Het gesprek komt dan vanzelf organisch op gang. Ik ervaar dat medewerkers sneller reflecteren op zichzelf in een veilige setting. Het middel is helpend doordat het een bepaalde structuur biedt. Je kunt het zowel laagdrempelig als diepgaand inzetten. De thema's zijn door het team te kiezen en sluiten goed aan bij de praktijk van alledag. Ik ben blij met deze praktische tool van Forensisch Vakmanschap die de medewerker van buiten naar binnen laat ervaren en voelen. Een echte aanrader."